Kõrvitsad Elistverre

Kui kevadel kõrvitsaseemned mulda sai pandud, ei osatud arvatagi, et selleaastane suvi soosib kõrvitsate kasvatamist. Kogu suve käisid õpilased aiatööl ning muude tööde hulgas tuli ka kõrvitsataimedega tegeleda, neid rohida, kasta ja anda väätidele õige liikumissuund.

7. klass koristas septembri lõpus saagi ja õp Merikese sõnul, kes kogu seda projekti eest vedas, oli see enneolematu. Koolimaja alumine korrus täitus erinevates toonides viljadega.

11. oktoobril läks 7. klass kogutud saaki Elistverre viima. Kõrvitsaid oli nii palju, et bussi pagasiruum ja vahekäik oli neid täis, viimased paigutasime istmete alla. Elistveres tuldi ATV ja käruga vastu ning sealne personal jagas meie koolile ohtralt kiidusõnu. Püüdsime kõrvitsaid ka kokku lugeda ja saime tulemuseks 92. Summat aitas suurendada Tanveri ja Mattiase pere, kes tõi oma koduaia ülejäägi ka loomade heaks.

Tegime loomapargis väikese jalutuskäigu ja vaatasime üle kõik loomad, keda näha oli. Seejärel suundusime Palamusele, sest kui juba sealkandis olla, siis võiks ju vaadata, kus Toots vigurit tegi. Palamusel ootas meid tunniajane haridusprogramm „Koolitund teise talve lastele“. Tund oli väga vahva ning giid Aili oskas tollase kooliskäimise kohta huvitavaid fakte rääkida. Lõpuks sai igaüks endale sule ja tindiga tunnistusegi kirjutada.

Oli tore pärastlõuna ning rahule jäid nii Elistvere loomad kui Saverna koolilapsed.

Leia pildid galerii albumist “Kõrvitsaprojekt”!

Kõrvitsad Elistverre