LEEN (Lõuna-Eesti ettevõtlikud noored)

16. oktoobril avati Viljandis Sakala keskuses suurejoonelise konverentsiga projekt „Lõuna-Eesti ettevõtlikud noored” ehk LEEN. See projekt on sündinud Tartu, Jõgeva, Põlva, Valga, Viljandi ja Võru maakonna arendusorganisatsioonide tihedas koostöös. LEEN keskendub Lõuna-Eesti noorte ettevõtlikkuse ja omaalgatuse arendamisele ning noorte sidumisele nende kodukohaga.

Avakonverentsile kogunes üle 300 koolinoore koos juhendajatega kuuest projektis osalevast maakonnast. Meie koolist võtsid üritusest osa 9. kl neiud Keili Nigol ja Ele Riin Seema, neid toetas Kalmer Kuudeberg.

Osalejad said praktilistes töötubades kogemusi podcastide loomisel, rahatarkuse omandamisel ning nõuandeid, kuidas hobist kasu teenida. Paneeldiskussioonis arutleti, kust võivad tulla tulevased ükssarvikud – kas koolist, huviringidest või TikTokist. Päeva jooksul jagasid inspireerivaid lugusid Jalmar Vabarna, Liisu Miller ja Viljandi linnapea Johan-Kristjan Konovalov, kes rääkisid oma teekonnast ettevõtluses. Konverentsipäeva lõpetas omanäoline folktroonikaansambel Oopus.

Fotode autor on QuickPic Eesti.

Viimased uudised

LEEN (Lõuna-Eesti ettevõtlikud noored)