Võõrkeelte nädal 2023 Saverna koolis

20230213_110958

Võõrkeelte nädal 2023

13.-17. veebruaril toimus meie koolis võõrkeelte nädal. Nädala juhatas sisse keeleülesannete lahendamine segavõistkondades. 6.-9. klassi õpilased näitasid nii vene kui inglise keele oskust. 5. klassi õpilased, kes veel vene keelt ei õpi, võistlesid inglise keeles.

Kuna sellesse nädalasse jäi ka valentinipäev, mida meil tähistatakse sõbrapäevana, tuli võistkondadel  inglise keeles dekodeerida salakirjas kirjutatud valentinipäeva luuletus, moodustada anagrammidest selle tähtpäevaga seotud sõnad ja need seletustega ühendada. Lisaks tuli ise sõnu moodustada ja vanasõnu leida.

Nädala jooksul jätkusid teemanädala tegevused ainetundides. Inglise keeles tehti etteütlust, et klasside õigemini kirjutajad välja selgitada, lahendati mõistatusi, mis inglise keeles on sageli sõnamängud. Õpilased kirjutasid õpetaja antud tekstisõnumeid tavakeelde ning jagasid pärast omapoolseid uuemaid ingliskeelseid tekstisõnumeid, mida noored omavahelises suhtluses kasutavad.

  1. klass, kes veel kõige vähem inglise keelt õppinud, alustas raamatu projekti „Minu lemmikloom“.
  2. klassi õpilane Amariel võttis vastu nädala suurima väljakutse „50 States of the USA Challenge“ ning oskas USA 50 osariiki veatult tähestikulises järjekorras kirja panna.

Vene keeles panid 6.-9.klassi õpilased proovile oma keeleteadmised enam huvi pakkunud tähesegadike ja ristsõnade lahendamisel.

Parimad õpilased said võõrkeelte nädala lõpus diplomid ja väikesed auhinnad, suu said magusaks kõik õpilased, kes meie koolis võõrkeeli õpivad.

Aitäh kõigile õpilastele tubli kaasalöömise eest – thx!

 

Suured tänud ka õpetaja Ainole ja Annele!

Viimased uudised

Võõrkeelte nädal 2023 Saverna koolis